Oravetzné Rózsa Erika

1964-ben születtem Gyulán. Egészségügyi pályámat is ott kezdtem 1985-ben.

Gyermekkoromban a tanári pálya vonzott. Már gyermekként a testvéreimet ültettem a gondolatbéli iskolapadba és őket tanítgattam. Aztán az érettségi után mégis az orvosi egyetemre jelentkeztem, ahova fel is vettek. A sors azonban úgy rendezte a dolgokat, hogy az orvosi pálya nem az én utam. Ezek ellenére mégis a gyógyítás felé vettem az irányt. A helyi megyei kórházban egy kis klinikumi osztályon kezdtem el dolgozni, de mivel nem volt egészségügyi képesítésem, szépen sorban elkezdtem munka mellett megszerezni azokat. 1991-ben aneszteziológus szakasszisztens lettem és hosszú évekig ilyen beosztásban dolgoztam, először Gyulán. Majd 1993-ban amikor férjhez mentem, a fővárosba költöztem és az akkor szerveződő Transzplantációs és sebészeti klinikán dolgoztam még 14 évet, szintén, mint aneszteziológus szakasszisztens. Pályámnak ezt nagyon fontos részének tartom mind szakmailag, mind emberileg. Remek professzorokkal, orvoskollégákkal, nővérekkel dolgozhattam magas szakmai színvonalon, egy akkoriban fantasztikusan felszerelt klinikán. Ahogy lehetőségem volt rá mindig képeztem magam. 2003-ban jelentkeztem a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai karára és 2007-ben diplomát szereztem.
Közben a főállásom mellett külsősként a Kaáli Intézetben is dolgoztam. Itt ismerkedtem meg a számomra addig ismeretlen területtel, a meddőségkezeléssel, amelyet nagyon megkedveltem és érdeklődve vetettem bele magam az új ismeretek elsajátításába.

2007-ben lettem az Intézet főnővére. Legjobb tudásom szerint próbálom az asszisztencia munkáját koordinálni és az egyéb működési feladatokat ellátni. Az egyre növekvő beteglétszámhoz és feladatkörökhöz nem mindig egyszerű megteremteni főleg a személyi feltételeket. De szerencsére egy lendületes, fiatalos, aktív csapattal dolgozom és így egyszerűbb ezeket a mindennapi nehézségeket leküzdeni és jó irányba vinni az Intézet munkáját magas szakmai színvonalon.

A tanulás a mai napig is elkíséri mindennapjaimat. Az ELTE Meddőségi, reprodukciós és örökbefogadási szaktanácsadói szakán végeztem 2022 januárjában. Az itt megszerzett tudásommal is szeretném segíteni a pácienseink ellátását és az Intézet hatékony munkáját.

To top
Megszakítás