Menü Bezárás

DRSZG

Dr. Szmatona Gábor:

 

1997-ben végeztem a szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen, ahol már 1994-től embryopathologiai kutatásokat végeztem a szegedi Női Klinikán TDK kutatómunka keretében.
1997-2003-ig a budapesti Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján voltam egyetemi gyakornok, majd tanársegéd.
1999-től az Egyetem meddőségi szakambulanciáján kezdtem foglalkozni a nőgyógyászat egyik egyre gyorsabban fejlődő és specializálódó szakterületével, a meddőséggel, majd 2000-től a Kaáli Intézetben az asszisztált reprodukció IVF kezeléseiben vettem részt, és azóta is a nőgyógyászatnak eme komplex területével foglalkozom. A meddőségi kivizsgálások és kezelések megkívánják számos társszakma mint belgyógyászat, diabetológia, haematologia, genetika és immunológia naprakész ismeretét és elsajátítását. Ugyanakkor magának az IVF kezeléseknek a nőgyógyászati aspektusa mellett szorosan szükségessé tette az embryologia és a labortechnológia területének utóbbi 30 évben történő fejlődésének követését, folyamatos tanulását, mind szakmai kurzusokon, mind kongresszusokon való részvétellel.
Az IVF rendkívül gyorsan fejlődő, speciális szakággá vált, amit ebben a közel 21 évben sikerült tapasztalnom és részese lennem. A több ezer IVF kezelés után a mai napig a páciensek magasfokú ellátása mellett, az IVF továbbképzésében való folyamatos részvétel is szerves részét képezi a meddőségi klinikán végzett munkánknak. A társszakmák mint immunológia, belgyógyászat, genetika és azon belül is a PGD eljárások megkívánják ezen tudományterületek folyamatos követését és képzésükben való részvételét, betegeink mind magasabb szintű komplex ellátása érdekében. Ezt példázza az a több ezer gyermek születése melynek részese lehettem az Intézetben eltöltött 21 szakmai évem alatt.