Menü Bezárás

DRHB

Dr Horpácsy Balázs

1996-ban végeztem a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen (jelenleg SZTE Általános Orvostudományi Kar).
Baleseti sebészként kezdtem orvosi pályafutásomat, majd Kecskeméten az ország egyik legjobb glaukóma specialistájánál lettem szemész, ahonnan az utam a szegedi Szemészeti Klinikára vezetett.
2005-től a dél-alföldi térség szemészeti ellátásában vettem részt, majd 2014-től a GYEMSZI, majd ÁEEK Dél-alföldi Térségi Igazgatóságán dolgoztam, melyet 2017-től vezettem. 2019-ben lettem az ÁEEK általános főigazgató-helyettese, a munkám része volt a meddőségi centrumok felügyelete. Így, amikor 2021 márciusától átvettem a Kaáli Intézet vezetését, mind a terület, mind maga az intézet ismert volt előttem.
Szakdolgozatomat szülészet-nőgyógyászatból írtam, melynek keretében felmérést is végeztem a Csongrád megyei reproduktív korú nők körében. Már akkor szembesültem a meddőség problémájával, melynek a kezelése akkor még éppen kezdeti szakaszban volt. Ahogy az egészségügy más területein, úgy itt is rendkívüli változások mentek és mennek végbe, mely megértése és különösen a páciensek felé történő megfelelő tolmácsolása, elmagyarázása jelenti az igazi kihívást.
Kollégáimmal ezen a területen igyekszünk a lehető legtöbbet megtenni a siker, azaz a megszületendő kisbabák érdekében.